Verslag WVV Mo11-1 (1)

MO11-1 start JZOG-competitie uitstekend!

Na 2x in de zaal te hebben getraind startte de zaalvoetbalcompetitie van de JZOG voor de meiden van MO11-1 op zaterdag 21 december. We zijn ingedeeld bij WVV JO10-3, BATO JO 10-3 en MOVV JO10-2. Allemaal onbekende tegenstanders, dus was er maar 1 motto: vol de druk er op en knokken!

Doordat er maar 1 MO11-team ingeschreven is, hebben we 5 wissels. Dus zijn er 2 teams geformeerd, zodat elk team 1 helft van een wedstrijd kan spelen. Team 1 bestond uit Danique, Ysatis, Noora, Nessa, Rosanne. Team 2 bestond uit Aruna, Esmé, Sterre, Katie, Lieke. Aruna en Esmé wilden wel afwisselen op doel bij team 2 en zo konden we van start.

BATO JO10-3 was de eerste tegenstander. Het bleek even wennen te zijn voor MO11 in de zaal: het liep niet meteen helemaal soepel, maar na een aantal minuten kregen de meiden grip op de tegenstander. Er werd beter samengespeeld, maar er werden weinig echte kansen gecreërd. De scheidsrechter had de spelregels nog niet helemaal door: de keeper van BATO mocht uit de handen uitschieten en een directe vrije trap werd door hem tot indirect gedegradeerd. Na afloop gaf hij ook ruiterlijk toe dat dit niet correct was geweest. Toen team 1 halverwege werd vervangen door team 2, was de stand nog altijd 0-0. Team 2 ging iets feller tekeer en dat leverde wel een aantal kansen op. Na een aantal minuten kon Sterre uithalen en kwam de 1-0 op het scorebord. De druk voor het BATO-doel werd groter en groter en BATO kwam er nauwelijks meer uit. Een pass van Sterre op Esmé leverde een mooie schotkans op. De bal vloog op hoge snelheid richting het doel, waar de keeper van BATO zijn handen brandde aan de bal. Hij kon de bal niet goed verwerken en de bal plofte over hem heen in het net: 2-0. WVV bleef de bovenliggende partij en won verdiend.

De tweede wedstrijd tegen MOVV JO10-2 werd op dezelfde manier opgepakt als de eerste wedstrijd. Team 1 startte, team 2 maakte de wedstrijd vol. Ook in deze wedstrijd was MO11 de sterkere ploeg, maar net als in de eerste wedstrijd bleven de doelpunten in de eerste 10 minuten uit. Team 1 deed er wel alles aan, vocht goede duels uit, wilde wel naar voren voetballen, maar het laatste puzzelstukje (het doelpunt) viel niet op de plek. Dus was het aan team 2 om ervoor te zorgen dat de wedstrijd werd binnengehengeld. In eerste instantie was het wat gehaast en rommelig, maar er kwam meer lijn in na de droge knal vanaf de rechterkant van Aruna: 0-1 voor MO11. MOVV wilde aanzetten, maar werd op fysieke inzet tegengehouden. MO11 ging door en dat resulteerde in de 2e treffer van Sterre, een schuivertje langs de keeper van MOVV: 0-2. De wedstrijd leek gespeeld en toen kwam MOVV eruit over de linkerkant. In de MO11-verdediging botsten 2 speelsters ongelukkig op elkaar, de bal belandde voor de voeten van een MOVV-speelster, die het cadeautje uitpakte en scoorde: 1-2. Een paar spannende minuten volgden, waarin niet meer gescoord werd. Dus was de 2e overwinning van deze mooie zaterdag een feit.

Uitstekend gedaan door de meiden van MO11, die nu met 6 punten uit 2 wedstrijden gedeeld eerste staan met WVV JO10-3. Op 4 januari 2020 volgt dan de clash met WVV JO10-3: de strijd om de 1e plek in de poule. Voor nu wensen we iedereen hele fijne feestdagen en een grandioze start van 2020! Tot in het nieuwe jaar!!