Verlag WVV Mo11-1 (3)

De zinderende finale van een mooi JZOG-toernooi

 Voor aanvang van de laatste zaterdag in poule JO10-3 konden 3 ploegen nog de 1e plaats in de rangschikking pakken: MOVV JO10-2, WVV JO10-3 en WVV MO11-1. Bato JO10-3 was na 4 nederlagen al uitgeschakeld voor de overwinning. Voor de meiden van MO11-1 was de opdracht duidelijk: 2x winnen, 2x gelijk spelen of 1x winnen en 1x gelijk spelen voor de 1e plek. Bij 1x gelijk spelen en 1x verlies zou de 2e plek zeker zijn en alleen als 2x werd verloren zouden de meiden 3e worden. MOVV en JO10-3 waren net zo gebrand op de 1e plek als MO11-1, dus het beloofde een spannende dag te worden.

De 1e wedstrijd ging tussen WVV JO10-3 en Bato JO10-3. Een wedstrijd die begon in het voordeel van Bato: 2-0 voorsprong, maar eindigde in de laatste minuut met de 2-3 voor WVV JO10-3. Daarna moesten de meiden aan de bak tegen MOVV. Er waren wederom 2 teams geformeerd, vanwege de grote hoeveelheid wissels. Team 1 bestond uit Danique, Ysatis, Nessa, Sterre en Rosanne. Team 2 had Aruna, Esmé, Katie, Noora en Lieke aan boord. Vrij snel werd duidelijk dat het goede spel van de eerste 2 zaterdagen er niet in zat bij MO11-1: rommelig, niet goed de plek houden, veel balverlies en moeilijk scoren. De 0-1 achterstand was niet geheel terecht, maar betekende wel dat MO11-1 echt gas moest geven. En als dat niet kan met mooi voetbal, dan maar met keihard knokken. Lieke tekende uit een counter voor de 1-1. Deze uitslag zou betekenen dat MO11-1 in ieder geval 2e zou worden. Uit een corner passte Noora de bal schuin voor het doel langs en poeierde de inkomende Esmé de bal hoog in de touwen: 2-1. Toen de meiden dachten dat de buit binnen was, viel MOVV nog een keer aan en verscheen de verrassende 2-2 op het scorebord. Best een teleurstelling, maar ook een tevreden gevoel dat we in ieder geval 2e waren. Bij een gelijkspel of winst op JO10-3 zou de 1e plek voor ons zijn. Maar eerst speelden Bato en MOVV nog tegen elkaar. Een spannende pot voetbal, waarin MOVV de hele wedstrijd de voorsprong had, kantelde in de laatste 4 minuten naar een 5-5 gelijkspel. Bato had zijn eerste punt binnen en MOVV wist dat het 3e was geworden.

En toen was het tijd voor de titanenstrijd tussen de beide WVV-teams. De aftrap was voor MO11-1, maar JO10-3 nam het initiatief. MO11-1 kwam niet lekker in de wedstrijd, kwam niet goed voor het doel en leed veel onnodig balverlies door slappe, onnauwkeurige passing. Dit beeld was niet alleen bij team 1 te zien, maar ook bij team 2, waardoor MO11-1 continu onder druk kwam te staan. Uit een uitval scoorde JO10-3 de 0-1 en later kwam daar ook nog de 0-2 bij. MO11-1 stelde daar vooral gehaast voetbal en gemiste kansen tegenover. Het was te lief voor de tegenstander, gaf te makkelijk ruimte weg en lette een aantal keren gewoon niet goed op. Ondanks dat er best stevig verdedigd werd, konden we de bal voorin niet vasthouden en werd er door het middenveld niet goed aangesloten als de bal naar voren ging. In het laatste deel van de wedstrijd had het gemakkelijk nog 2-2 kunnen worden, maar alle pogingen op het doel van JO10-3 gingen naast doordat er niet overtuigend of te gehaast ingeschoten werd. De 0-2 overwinning leverde JO10-3 meteen de overwinning in de poule op en wij feliciteren onze WVV-collega’s dan ook sportief met de 1e plaats. Voor MO11-1 bleef de gehate 2e plek over, die voor wat teleurstelling in de kleedkamer zorgde. Gelukkig verzachtte de “medaille-beker” het leed nog enigszins, maar iedereen voelde dat er wel meer in gezeten had.

Bij deze bedanken we de organisatie van de JZOG, de scheidsrechters, de tijdwaarnemers, onze sportieve tegenstanders en uiteraard niet te vergeten onze trouwe supporters!

Wat gaat MO11-1 doen? Kijken wat we kunnen verbeteren om het de volgende keer nog beter te doen. De meiden hebben echt wel alles gegeven, maar soms zit het ook wat tegen en lukt niet dat wat je voor ogen had. Toch zijn wij als trainers/leiders reuzetrots op ons team. Waarom? De goede sfeer onderling, de stapjes vooruit die er gezet zijn, de vechtlust, het goede voetbal van de eerste 2 zaterdagen, de verrassingen als een speelster ineens iets uitstekends deed wat we niet verwachtten, de manier waarop Aruna en Esmé het doel verdedigden als Danique daar niet kon staan vanwege de vele wissels. Er staat een team op het veld!

Zijn er verbeterpunten? Jazeker. We moeten met zijn allen hard gaan werken aan het afwerken op doel, het onder controle brengen en houden van de bal, het aansluiten als de bal naar voren gespeeld wordt, het bewegen/vrijlopen als we in de aanval willen. Als we daar allemaal serieus mee bezig gaan, gaan we een schitterende voorjaarscompetitie tegemoet. We gaan er als 1 team tegenaan: 1 voor allen en allen voor 1!!

Danique, Esmé, Aruna, Ysatis, Sterre, Nessa, Rosanne, Lieke, Katie, Noora: jullie kunnen het! Trainen tot je er bij neervalt en daarna trots zijn op het resultaat dat je hebt geboekt! COME ON MO11-1!!